SpareBank1 forbrukslån

sparebank1

SpareBank1 er en av de store aktørene i den norske bankverdenen, og de har ulike avdelinger på tvers av landsdelene i Norge. Derfor vil lånene og betingelsene variere avhengig av hvilken avdeling du hører til, men SpareBank1 sitt forbrukslån er kanskje mest aktuelt for de kundene som allerede har et kundeforhold i banken. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke generelle betingelser SpareBank1 opererer med for sine forbrukslån.

Betingelser og vilkår for lånet

Vilkårene for SpareBank1 sitt forbrukslån vil variere på tvers av avdelingene, men her ser vi på et eksempel hentet fra den Nord-norske delen av SpareBank1-gruppen. Her er gjennomsnittlig effektiv rente på 19,83 prosent, noe som er vesentlig høyere enn hva de «uavhengige bankene» i landet kan tilby. Følgelig er det ikke alltid at man anbefaler å søke forbrukslån hos en av de vanlige sparebankene. Dog er det innenfor fleksible rammer med lånesummer fra 20 000 til 250 000 kroner, og en nedbetalingstid som kan strekke seg opp mot 12 år.

I tillegg kan man søke om ungdomslån her, som gir ekstra gunstige betingelser for de yngste søkerne. Dessuten kan man også tegne en betalingsforsikring for å unngå økonomisk krise dersom det skulle skje noe uforutsett. Utover dette er betingelsene og vilkårene for SpareBank1 forbrukslån helt på det jevne.

Fordeler med forbrukslånet

En av de store fordelene med å søke om SpareBank1 forbrukslån er hvis man allerede er kunde i banken. Da vil man trolig kunne få ekstra gode betingelser, og få full oversikt over lånet og nedbetalingen i nettbanken. Det vil også være enklere hvis man trenger avdragsfrie måneder eller har andre behov i forhold til lånet, ettersom man trolig har en kundekontakt fra før av. Utover dette anbefaler vi ikke å velge dette forbrukslånet dersom man ikke allerede har et kundeforhold i denne banken.

Søke om lån

Du søker enklest om forbrukslån fra SpareBank1 direkte via nettbanken din dersom du allerede er kunde i banken. Da blir søknadsskjemaet langt kortere, og banken vil allerede kunne ha mange detaljer om deg og din inntekt, noe som også øker sjansene for innvilgelse. Utover dette så finnes det også et søknadsskjema der «hvem som helst» kan søke om, men man er nødt til å ha BankID for å søke om forbrukslånet. Søkekriteriene omfatter blant annet at du må være minst 18 år gammel og at du ikke har betalingsanmerkning(er) på det tidspunktet du søker om lån.

Les mer om lånet her: https://www.sparebank1.no/nb/bank/privat/lan/andre-lan/forbrukslan.html